Menu


Η Σερβία ξεκίνησε εντυπωσιακά καλά, μετά όμως η Αμερική ήταν απλά ασταμάτητη και απολαυστική, με τους παίκτες του Μάικ
Σιζέφσκι να παίζουν διαστημικό μπάσκετ και να κάνουν πάρτι απέναντι την Σερβία με 129-92, κατακτώντας το πέμπτο χρυσό μετάλλιο τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα ήταν ο…καθοδηγητής της Σερβίας στα πρώτα λεπτά του μεγάλου τελικού απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες και με την πολύτιμη συμβολή του η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε προβάδισμα με 5-10 μετά από τρία λεπτά αναμέτρησης. Η Σερβία συνέχισε με τον ίδιο καλό ρυθμό και τις λύσεις απέναντι στην Αμερική και ανέβασε την διαφορά της στους οκτώ πόντους και το 7-15! Κάπου εκεί όμως, ο Κάιρι Ιρβινγκ πήρε το όπλο του, οι ΗΠΑ έτρεξαν ένα αναπάντητο σερί 15-0 και πέρασαν μπροστά με 22-15 στο έβδομο λεπτό. Οι Σέρβοι έδειχναν αποσυντονισμένοι από την ξαφνική αντεπίθεση των Αμερικανών και έτσι στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι ήταν μπροστά με 35-21.

Το «πάρτι» των Ηνωμένων Πολιτειών δεν διακόπηκε στην δεύτερη περίοδο, με την διαφορά να αγγίζει τους 20 πόντους και να τους ξεπερνάει, φτάνοντας τους 21 πόντους και το 50-29 στα μισά του δεκαλέπτου. Η ευστοχία των Αμερικανών από την γραμμή του τρίποντου ήταν εντυπωσιακή, ο ρυθμός τους ασταμάτητος, οι Σέρβοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν και στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 67-41.

Η τρίτη περίοδος συνέχισε να είναι το ίδιο εφιαλτική για τους Σέρβους, με την Αμερική να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο παρκέ, να συνδυάζει την καθολική υπεροχή της με το θέαμα και να μην σταματά πουθενά, μην δείχνοντας καμία διάθεση να ρίξει τον ρυθμό της! Η …διαστημική Αμερική, έχοντας «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, ξεπέρασε τους 100 πόντους στο 29ο λεπτό, ενώ έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με 105-67!!

Η Σερβία στην τελευταία περίοδο προσπάθησε με πάθος αλλά φυσικά οι ΗΠΑ είχαν ήδη κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο… Η νίκη των παικτών του Μάικ Σιζέφσκι ήρθε με το πληθωρικό 129-92 και για πέμπτη φορά στην ιστορία της ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Δεκάλεπτα: 35-21, 67-41, 105-67, 129-92.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top