Menu

H SEAT έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Toledo το οποίο παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο πριν από περίπου τέσσερις μήνες στην Γενεύη.Σχεδιαστικά, όπως μπορείτε και εσείς να δείτε από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι διαφορές σε σχέση με το αρκετά σπορτίφ 5θυρο notchback concept είναι ελάχιστες. Να σημειώσουμε εδώ ότι όπως συμβαίνει και με τα «ξαδερφάκια» του, το Skoda Octavia και το ολοκαίνουριο Rapid, παρότι αισθητικά το νέο Toledo δείχνει 4θυρο η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για 5θυρο μοντέλο με μεγάλη πίσω θύρα σε στυλ liftback. Σε γενικές γραμμές πάντως, το νέο SEAT Toledo του 2012 δείχνει περισσότερο ως αντικαταστάτης των δύο πρώτων γενιών του αυτοκινήτου (πίσω στο 1991 η πρώτη και στο 1998 η δεύτερη), παρά για την τελευταία γενιά που παρουσιάστηκε το 2004 που θύμιζε ένα Altea με «σκαλοπάτι» στο πίσω μέρος που προσομοίωνε τον τρίτο όγκο.

Βεβαίως, οι σχεδιαστικές ομοιότητες του νέου Toledo του 2012 με το πρωτότυπο παραγωγής που είδαμε στη Γενεύη συνεχίζονται και στο εσωτερικό. Αρκετά λιτό και λειτουργικό δεν έχει σε κάποιο σημείο σχεδιαστικές εξάρσεις και δείχνει πως οι δημιουργοί έχουν δώσει έμφαση στην ποιότητα και την πρακτικότητα. Η τέταρτη γενιά του μοντέλου έχει μήκος 4.480 mm ενώ το μεταξόνιό του είναι 2.602 mm. Αυτό σημαίνει ότι είναι 40 mm πιο μεγάλο σε μήκος από τη δεύτερη γενιά, ενώ κατά 82 mm μεγαλύτερο είναι το μεταξόνιο.
SEAT Toledo 2012: Ιδού το νέο sedan παραγωγής!

Αρχικά, οι βενζινοκινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται θα είναι οι 1.2 TSI και 1.4 TSI των 75 PS και 122 PS αντίστοιχα, ενώ στις ισχυρότερες εκδόσεις του θα διατίθεται και με το κιβώτιο DSG των 7 σχέσεων. Αναφορικά με τους πετρελαιοκινητήρες, το νέο Toledo θα διατίθεται με τον 1.6 TDI των 105 PS ενώ από την επόμενη χρονιά θα διατίθεται και με αυτόν των 90 PS.

Ο εξοπλισμός του μοντέλου θα είναι σε πολύ καλό επίπεδο και -μεταξύ άλλων- θα περιλαμβάνει πολλά συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Το καινούργιο μοντέλο (που θα είναι το alter ego του επίσης νέου Skoda Rapid) αναμένεται να παρουσιαστεί στην αγορά στα μέσα Νοεμβρίου. Αρχικά θα διατίθεται στην Ισπανία και την Πορτογαλία ενώ άλλες εμπορικά σημαντικές χώρες θα είναι η Γερμανία, η Τουρκία και το Μεξικό. Φυσικά στις αρχές του 2013 θα ξεκινήσει η διάθεση του και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top